Attende til hovudside

Sperløyane klatrefelt

Attende til hovudside
Sumaren 2006 vart feltet pussa med god hjelp av Sverre med traktor og høgtrykkspylar! Feltet ligg i Sperløyane i Fossøy. Bak den raude fjøsen ved Framheim, ungdomshuset. Det er utvikla eindel fleire ruter sumaren 2008, men dei er ikkje komme med endå. Kjem!!Skrevet av Steffen, på riksmål...

1.Tampongen, grad 7. (bb) Flott rute med en serie tunge flytt helt til topps. Ruta er gått uten bruk av eggen. Ved bruk av eggen er graden sannsynligvis 7-. To bolter opp til boltet toppfeste. Navnet kommer av et vannsig fra ett av nøkkeltakene i starten som i sin tid ble stoppet av en tampong.

2. Tøft til topps, grad 7/7+.(bb) Spennende flytt gjennom tre markerte crux. Ruta sikres ved hjelp av tre velplasserte bolter. Boltet toppfeste. Ruta blir mindre vedvarende hvis man holder til høyre opp rampe i starten. Må prøves!!

3. Sperløy-ramp, grad 5/5+. (bb/nat)Artig oppvarmingsrute. Starter ved en høyregående rampe. Ruta var den første etablerte på craget. Ruta er sikret med tre bolter, men kan lett gåes naturlig. Boltet toppfeste. Navnet er et resultat av stedsnavn og gutterampene som står ansvarlig for prosjektet.4. Flying Planet, grad 7. (bb) Superkult crux i starten, med lommer og krimpeflytt. Starter vertikalt og avsluttes med enklere svaklatring. Ruta er sikret med tre bolter, der bolt tre er den samme som ved rute 5. Ruta deler også boltet toppfeste med rute 5. Ruta er oppkalt etter en avdanka kassebil bak låven. Navnet gjenspeiler kanskje også litt av de bevegelsene som må gjøres for å lure seg gjennom cruxet.

5. Brutalius, grad 6. (bb) Tungt opptak helt i starten av ruta, med tunge layback flytt. Ruta fortsetter på grei svaklatring til topps. Tre bolter og samme toppfeste som rute 4.6. Topgun, grad 8- 2007 vart denne ruta bolta opp og gått. Harde flytt opp eggen. Ikke toppfeste. Er det dalens hardaste rute?

7. Taket, grad 7+? (bb/nat.) Naturlig sikret opp ett superfint dieder (5), med gode kileplasseringer, opp forbi takoverhenget (7+). Bruker du hylla til venstre for overhenget blir ruta mye lettere. Skal graden holdes skal hylla ekskluderes som fottak. Tungt, men artig cruxflytt i toppen. Navnet er selvforklarende når du står klar til å støte oppover.Drytooling rute som går til høyre for Brutalius. Graden er ca. D7, men er ikke leda ennå.